Search
  • Fedda

Krokojakt i Drammenselva


Her om dagen skjedde det noe som faktisk var utrolig gøy. En kollega av meg har mast på meg over en lang periode nå om at jeg "Fredrik" skulle ta han med ut å fiske det nærmeste vi Fluefiskere kommer krokodille i Norge, Gjedde.

Jeg klarte så klart ikke å dy meg en mulighet til å kjempe mot slike krefter på en klasse 7 èr fluestang å tanken på å dra på en sværing gjorde meg både spent å gira, Men lite visste jeg hva jeg begikk meg ut på når jeg til vanlig er vandt med å lure kg´s ørreter på små å flotte tørrfluer.

Jeg startet med å binde på den ene flua jeg har. En Gigantisk gjeddeflue som kunne gjort seg like godt på juletreet. Jeg begynte å fiske meg langs land å innover i bukta. Etter drøye 30 minutters fiske kjente jeg et ordentlig smell i stanga og jeg kjente at det var noe bly tungt på i andre enden fluesnøret mitt. Jeg skjønte med engang at dette var en ordentlig krokodille og at dette blir en fight jeg vil huske. Etter utallig forsøk på å få den inn klarte jeg endelig å få tak i sporen å dratt den opp på land. Dette var et ordentlig beist på 105 cm med en ca vekt på 8-9 kg. Jeg brukte drøye 20 min på å få den inn å jeg må si at gjeddefiske på fluestang var utrolig gøy å di kreftene denne fisken har er det få fiskearter i Norge som kan måle seg med.

Om muligheten byr seg, Prøv det !

#Drammenselva #FluefiskeetterGjedde #Pers

125 views

© 2023 By proudly Norwegian Flyfishermen! Copyright EtterØrret.no by Aftertrout

  • w-facebook
  • w-youtube
  • Instagram Clean